Институции демонстрираха координация и умения при тежко пътно произшествие

Ръководител на учението по безопасност на движение по пътищата е гл. инспектор Тихомир Катранджиев от РД ПБЗН

Институции демонстрираха координация и умения при тежко пътно произшествие

Днес на едно от платната за движение по бул. „Добруджа“ в посока кв. „Рилци“ се проведе учение на Областна комисия по безопасност на движение по пътищата в реални условия. Симулирано е тежко произшествие с участие на два автомобила и микробус, в които има множество пострадали и възникнал вследствие на катастрофата пожар в растителност край пътя, както и разлив на гориво и масла на пътното платно.



След подаване на сигнала, на място се отзовават екипи на „Пътна полиция“, които отцепват района, екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“, които едновременно изваждат пострадалите от колите и гасят пожара. Пострадалите са поети от екипи на Български Червен кръст и Центъра за Спешна помощ. През цялото време не спира гасенето на пожара, а пътни полицаи осигуряват сигурността на движението в района. След като ранените са извозени от мястото на катастрофата, е извършен оглед на място за причините със съдействието на Областно пътно управление, пътно-поддържащата фирма. След това от Пожарна безопасност почистиха платното от разлива на гориво и масла. 

Ръководител на операцията е гл. инспектор Тихомир Катранджиев, който отчете, че учението е преминало на много високо ниво при изключително добра координация между представителите на различните институции.