Наказание за детска градина в Добрич заради липса на комуникация с родител на наранено дете

Наказание за детска градина в Добрич заради липса на комуникация с родител на наранено дете
Причината за наказанието е, че от детската градина не са информирали родител, че детето му се е наранило по време на игра


На 13 септември баща взима детето си от детска градина с рани по лицето. При опит за разясняване на случката, персоналът дава различни обяснения за това как детето се е сдобило с раните. Обясненията са, че детето е паднало от катерушка, че се е спънало в баскетболен кош и е паднало, и други. 


Майката на детето се консултира със съдебен лекар, който заключва, че детето не е ухапано, както майката предполага, а това е следствие на удар с тъп предмет.


„Дори и да е ухапано от друго дете, дори нещо друго да се е случило, никой нищо не ми е казал“ – казва Веселина Боева, майка на нараненото дете. Майката споделя, че детето не за пръв път се прибира наранено от детската градина, без да е ясно какво точно се е случило. Месец преди този инцидент, детето се прибира одрано по врата. 


Трима експерти от Община град Добрич са направили проверка на детската градина. Заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева посочва, че всички обстоятелства по случая са изяснени. Окончателното обяснение за случилото се е, че детето е паднало и се е ударило в баскетболен кош, чиито отвор е кръгъл - затова и белегът на лицето на детето е такъв.


Проведени са разговори с директора и персонала на детската градина, като в законоустановен срок ще бъде наложено административно наказание на институцията.


„Процедурата е ясно разписана в правилника на детската градина. Каквото и да се случи – температура, инцидент, нещо с детето, трябва да знае както директорът, така и родителят“ – обясни зам.-кметът. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+