Рибен-миден фест - Каварна 2023 започва този петък

Юбилейното двадесето издание включва редица изненади за любителите на рибните ястия, мидите, морските дарове и хубавата музика

Рибен-миден фест - Каварна 2023 започва този петък

В първия ден на феста, от 17:00 часа врати отваря детско морско ателие, където местни и гостуващи малки творци ще могат да проявят фантазия и сръчност в рисуването върху камъчета и миди. Час по-късно, своите кулинарни умения ще представят кметове и кметски наместници от общината.




Гост на тазгодишното издание на феста е Шеф-готвач Снежана Орлова от екипа на предаването „Гозбата на България“, която заедно с кмета Елена Балтаджиева ще приготвят ястия и деликатеси от риба. Кулинарните морски изкушения с миди, скариди, рибни чорби и блюда ще могат да се опитат от почитатели на морската храна, уважили празника в края на август. В 20:00 часа на сцената ще се качи българска изпълнителка Нели Рангелова. 

Във втория ден сцената ще бъде открита в 18:00 часа с концерт на малките таланти на България от "Летни творчески академии, Каварна 2023". Програмата ще продължи с изпълненията на Тома Здравков.

Всички дейности по феста ще бъдат на площад „Защитата на Каварна“.