Усложнена метеорологична обстановка в община Каварна

Метеорологичната обстановка в община Каварна е усложнена. Вали обилен сняг, придружен със силен североизточен вятър, съобщават от Община Каварна.

Усложнена метеорологична обстановка в община Каварна

На територията на община Каварна няма затворени участъци за движение, но придвижването се извършва при тежки зимни условия. Пътноподдържащите фирми почистват и опесъчават, но силният вятър не позволява работата на машините да бъде ефективна.


 

По-рано през деня, поради скъсан проводник бе нарушено електрозахранването на част от град Каварна, както и на помпена станция на ВиК, което остави града без вода. Аварията е отстранена своевременно.


Всички пътуващи ученици днес са извозени до домовете си още на обяд.

 

Поради влошената пътна обстановка в община Каварна, със заповед на кмета Цонко Цонев утрешният ден - 27 януари, е обявен за неучебен за НУ „Христо Ботев” - с. Септемврийци и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Белгун. Няма да работят и четирите детски градини в селата на община Каварна – ЦДГ „Калиакра” - с. Българево, ЦДГ „Калинка” - с. Раковски, ЦДГ „Дъга” - с. Вранино, и ЦДГ „Слънце” - с. Септемврийци. Денят 27 януари остава учебен и работен за всички учебни и детски заведения в град Каварна и за ОУ „Христо Смирненски” - с. Българево, съобщават от Община Каварна.


Въведена е забрана за движение на товарни автомобили над 10 тона по всички пътища в страната. Областно Пътно управление – Добрич и Община Каварна призовават водачите да спазват разпорежданията на контролните органи, да не предприемат пътувания без належаща причина и да се съобразяват с конкретните обстоятелства на пътя.