3 години условно за незаконно носене на оръжие и разпространение на наркотици

Условно наказание от 3 години лишаване от свобода при 5 години изпитателен срок ще търпи 24-годишният Милен П. Сидеров от Добрич, след като Добричкият окръжен съд одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Със споразумението се признава, че през периода от месец януари 2009 г. до 15.12.2009 г. в гр. Добрич той е участвал в организирана престъпна група, организирана и ръководена от 34-годишен добричлия, в която са участвали още 9 лица, всички от Добрич. Групата е била въоръжена, създадена с користна цел, и за да върши престъпленията незаконно носене на оръжие и разпространение на наркотици.

3 години условно за незаконно носене на оръжие и разпространение на наркотици

Милен Сидеров се призна за виновен и каза, че доброволно е подписал споразумението с прокуратурата. Той разбира, че то има последствията на влязла в сила присъда и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.


Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви, че поддържа споразумението, тъй като то не противоречи на закона и морала.

Милен Сидеров има основно образование, не е женен, не е осъждан.

Добричкият окръжен съд констатира, че споразумението не противоречи на закона и морала, одобри го и прекрати наказателното производство срещу 24-годишния.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, че през миналата седмица на две други лица бяха постановени същите присъди за участието в тази престъпна група.