„Джаз на село“ ще се проведе тази събота и неделя в Камен бряг

На сцената ще се изявят утвърдени имена и най-новото от света на джаза

„Джаз на село“  ще се проведе тази събота и неделя в Камен бряг

На 29-ти и 30-ти юли, събота и неделя, в центъра на с. Камен бряг предстои да се проведе деветото издание на „Джаз на село“. Фестивалните вечери стартират в 19:30ч.


В първата вечер, на 29-ти юли, ще видите и чуете популярния и атрактивен саксофонист Милен Стойков, по-известен в музикалните среди като Майк Сакс.

След него на сцената излиза Кристина Жечкова - млада певица, станала популярно име като един от големите гласове на ТВ предаването „Гласът на България“. В 21:00ч. на сцената се качват големите Del Padre - група, открояваща се със своето собствено оригинално звучене и автентичен стил.

Във втората вечер на фестивала жителите и гостите на с. Камен бряг ще могат да се насладят на една музикална джаз приказка, представена от Биг Бенд Пловдив - емблематична формация от Пловдив, създадена през  2000 година с диригент Николай Гешев. На сцената ще посрещнем и Иван Гърбачев Трио - музикално трио, представящо красив джаз, поднесен с вкус от нежния глас на вокала им Милена Костова.

Съпътстващо събитие е откриването на астрономическата обсерватория, която е разположена в двора на кметството, реализирана по проект на Историческия музей със съдействието на Община Каварна.