Кои онлайн букмейкъри спонсорират българския спорт

За никой не е тайна, че компаниите от определени браншове са основните спонсори на спорта в България - не само във футбола.

Кои онлайн букмейкъри спонсорират българския спорт

Една от тези области е на онлайн букмейкъри, които са решили да инвестират именно в това, което е тяхна основна дейност. Днес ще разгледаме тези компании у нас, които дават своята подкрепа за различни отбори и инициативи, развивайки спорта.



Bet365 подпомага Славия

Това е един от букмейкърите, които имат дейност от най-много време в България, както и по света. Един от лидерите в тази област. Още през 2016 година компанията предложи спонсорство на един от най-традиционните отбори у нас, и договорка бе постигната. Става въпрос за софийския клуб Славия.

Имаше предложение и към отборът на Левски в едни момент, но сините нямаше как да влязат в обща работа с Бет365, тъй като имаха спонсорски договор с друга компания, който не позволи намеренията да бъдат формализирани.

В рамките на 2 години имаше обща работа и с отборът на Лудогорец, който в последствие реши да поеме по друг път.

Сезам е талисман на Купата на България

Най-значителният спонсорски проект на Сезам в България е този, който е свързан с Купата на България по футбол. Тя носи името на марката. Партньорството включва изграждане на нова онлайн платформа за турнира. Оказва се по-голяма подкрепа на участниците, развива се по-завършен и обширен телевизионен продукт, който цели да популяризира събитието отвъд България.

Освен това компанията работи с баскетболен клуб "Хасково", който освен, че се представя на много добро ниво в група на Българската Баскетболна Лига, развива школа, в която тренират деца на различни възрасти.

Същото може да се каже и за много продуктивната работа с баскетболния клуб "Академик Пловдив", който развива много деца и младежи и играе доста сериозен баскетбол на професионално ниво в Националната Баскетболна Лига.

Winbet е един от най-активните спортни спонсори в България

Компанията е движеща сила в отбора на ЦСКА София, като инвестира милиони левове всяка година в него. Показвайки обаче, че не дели отборите, Уинбет спонсорира активно волейболният клуб на Левски София. Друг волейболен тим, който получава подкрепа е този на Нефтохимик.

Не делят и спортовете, тъй като се подпомагат още отбори по борба и хандбал. Много активно се подкрепя футболът в Пловдив, като там и двата гранда са спонсорирани от тази марка. Това важи и за друг пловдивски тим с голяма история - Марица. От там продължаваме с още футболни тимове като Ботев от Враца, Литекс, Дунав от Русе, Чавдар от Етрополе и исторически важните за региона отбори в Етрополе и Симитли.

Palms Bet също се включва все по-активно в спонсорски договори

     Преди да минем към най-значителния спонсорски актив на Палмс Бет, искаме да споменем, че компанията подкрепя дори малки отбори като футболният клуб Борислав от Първомай и Гранит Владая.

     Друго много важно партньорство е това с федерацията на България по художествена гимнастика, която постоянно кара България да се гордее и радва целия спортен свят с постиженията си. И със сигурност подкрепата от спонсорите е доста ключова, за да могат да се случват тези успехи.

     Най-накрая трябва да отбележим, че Палмс Бет има едно от най-значимите спонсорства на спорт в България чрез участието си в Левски. Става въпрос за многомилионна инвестиция, помощ с управлението, работа с други партньори, развитие на маркетинга и фен артикулите. Въобще компанията оказва съдействие на ръководството по всеки един възможен начин.

Betano навлиза в българския спорт

 

За Betano можем да кажем, че като международен брант се е придържал към спонсорски сделки с главно чуждестранни отбори. Но пък можем да видим имена като тези на португалските гиганти Порто, Бенфика и Спортинг. Работят с грандове като Барселона. Много отбори от елита на Гърция, Кипър и Бразилия също получават подкрепа от Бетано. Това, което е важно за нас обаче е, че букмейкърът прие присърце мисията да подпомага Локомотив София. Един исторически отбор, с много голяма история и традиции, който се бори да се върне там, където принадлежи. И определено, за да се случи има нужда от точно такава подкрепа.