Европейското първенство по снукър в Албена стартира

Гост на състезанието е бъде трикратният световен шампион от Уелс Марк Уилямс, който ще изиграе демонстративен мач с българската звезда Максим Костов на 8 юни

Европейското първенство по снукър в Албена стартира

От днес до 17 юни Албена ще бъде домакин на Европейското първенство по снукър, организирано от Българска снукър федерация. Състезанията, провеждащи се в зала “Перуника”, са разделени в четири основни направления. До 9 юни ще се изиграе индивидуалното първенство за жени и ветерани. На 8 юни стартира атрактивният шампионат на Стария континент по снукър с шест червени топки. На 11 и 12 юни е ред на набиращия все по-голяма популярност бърз формат Shoot Out. Отборното европейско първенство за жени, мъже и ветерани пък ще се проведе между 12 и 17 юни.  За 10 юни от 10 часа е предвидено и провеждането на годишното общо събрание на Европейската билярд и снукър асоциация.
На 8 юни от 21:00 часа великият майстор на щеката от Уелс и носител на "Тройната корона" ще изиграе индивидуален мач във формат 3 от 5 фрейма с финалиста на Европейското по снукър до 16-годишна възраст - българинът Максим Костов.

След този мач ще бъде проведен двубой на двойки между България и Уелс, също във формат 3 от 5. За българския тим ще участват талантливите Велиан Димитров и Виктор Илиев - треньор в Национална снукър академия, а от страна на Уелс ще бъдат Марк Уилямс и Лий Уокър.