С одрани бузи и счупени очила депутатите отбелязаха Деня на детето (ВИДЕО)

До скандала се стигна след две декларации на парламентарните групи на „Възраждане“ и „ПП-ДБ“

С одрани бузи и счупени очила депутатите отбелязаха Деня на детето (ВИДЕО)

Напрежение в залата на Народното събрание днес наложи прекратяването на заседанието на депутатите. Народните избраници разменяха обидни реплики, заплахи, замеряха се и с топчета хартия. 



От парламентарната трибуна Искра Михайлова от „Възраждане“ прочете декларация, в която заявяват, че скоро всички ще видят последствията от предателството, визирайки части от изнесените записи преди дни. „Бъдете сигурни в едно - още на следващия ден ние от “Възраждане” ще призовем всички наши избиратели, но ще призовем и всички ваши доскорошни омерзени избиратели, да дойдат тук, пред парламента, а ако се наложи - и вътре в него. Всяко лицемерие и всяко предателство има своя предел. Вие прекрачихте границата", заяви още Искра Михайлова.

Председателят на НС Росен Желязков изрази надеждата си, че с тези думи от „Възраждане“ не призовават симпатизантите си да нахлуят в парламента. 

Последва декларация от „ПП-ДБ“, прочетена от Явор Божанков, който нарече депутатите от „Възраждане“ „токсичен отпадък“ и „проруска партия“. 

Депутатите се скараха, стигна се и до почти физически сблъсък, след което заседанието беше прекратено.

Поздравления за всички народни избраници, които днес показаха какво НЕ означава да си запазил детето в себе си.

Източник видео: БНТ