Детската млечна кухня в Добрич от 5 юни ще предлага заявка за храна по електронен път

Новата услуга беше представена официално днес

Детската млечна кухня в Добрич от 5 юни ще предлага заявка за храна по електронен път

Детска млечна кухня е общинско заведение, което приготвя храна за деца на възраст от 10 месеца до 3 години. Тя е и една от малкото общински кухни, които предлагат доставка до дома. 



Електронната услуга „Виртуална кухня“ ще бъде улеснение, както за родителите, така и за персонала. Абонатите на Детска млечна кухня в гр. Добрич ще могат да извършват онлайн регистрация, заявки и да закупуват ваучери за храна по електронен път, както от мобилния си телефон, така и от компютър. Освен да правят онлайн заявки за храна, потребителите ще могат да проследяват плащанията си и изразходването на закупените ваучери. Абонатите ще получават справки по заявените и закупените ваучери, ще имат достъп и до полезна информация, свързана с работата на детската кухня. Електронният адрес на портал «Виртуална кухня»  можете да откриете  тук. Достъп до нея ще имат всички потребители и през страницата на Община Добрич в интернет през портала Е-услуги. Системата ще бъде отворена на 5 юни, като настоящите клиенти вече са служебно регистрирани и ще получат данните си за влизане в системата. Всички нови клиенти ще трябва да си направят регистрация във „Виртуалната кухня“.  В срок до 7 дни след регистрацията е необходимо да представят в Централна детска кухня на ул. «Полковник Дрангов» №8, или на обособените пунктове за раздаване на храна копие от удостоверението за раждане на детето, както и бележка от общопрактикуващия лекар или друг лекар-специалист с указания за хранителния режим.

След одобрение на заявката на абоната ще бъде издаден регистрационен талон и активиране на достъпа за онлайн заявки.

Закупените купони за храна ще могат да се използват до 7 юни, като за неизползваните родителите ще получат обратно парите си.  

Заявките през електронната услуга ще могат да се извършват от понеделник до сряда включително, а в четвъртък ще се продават електронни купони на място, които ще се плащат в брой. 

Подробни инструкции за работа с новата електронна платформа на Детска млечна кухня потребителите ще могат да прочетат на страницата на Община Добрич в интернет, където те ще бъдат публикувани в понеделник, 29 май. При нужда всички клиенти на услугата могат да се обърнат за помощ към директора на млечната кухня Мария Младенова, както и към Калин Калинов – експерт от Община Добрич, който отговаря за платформата.