Над 30 педагози получиха отличия по повод 24 май в Добрич /снимки/

Наградиха педагози и директори на образователни институции за принос в развитието на образованието в Община град Добрич

Над 30 педагози получиха отличия по повод 24 май в Добрич /снимки/

Днес пред паметника на Св. св. Кирил и Методий се проведе традиционната вече по случай 24 май церемония на награждаване на педагози и директори на образователни институции за принос в развитието на образованието в Община град Добрич.



Плакет от кмета на Община град Добрич за детски градини и училища, които през учебната 2022/2023 година празнуват юбилейна годишнина от създаването си получиха Детска градина №8 „Бодра смяна” – 60 г., Детска градина №10 „Слънчице“ – 55 г. и СУ  „Димитър Талев“ – 35 г.

 

Грамота за принос в развитието на образованието в град Добрич по случай 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност за учебната 2022/2023 г. получиха 31 учители от детски градини, училища и образователни инститции в града.

 


 


Връчени бяха и две отличия за цялостен принос в развитието на образованието на град Добрич на  Теменужка Атанасова - Директор на ДГ 12 „Щурче“ и на  Валентина Господинова - Директор на ДГ 20 „Радост“.

„Вие чествате този празник всеки ден през годината. Защото всеки ден като хора, които трябва да пазят най-ценното ни, а именно буквите, образованието, писмеността, вие полагате най-много усилия да ги запазим и предадем на поколенията. Дълбока признателност към всички вас и вашия труд“, поздрави присъстващите кметът Йордан Йорданов.