"Керана и космонавтите" на Гала концерта на "Сарандев" тази вечер

Силен ще бъде зарядът в концертната зала на Младежки център тази вечер. "Керана и космонавтите" ще участват в Гала концерта на конкурс "Сарандев"

"Керана и космонавтите" на Гала концерта на "Сарандев" тази вечер

Концертът започва в 17:00 часа в Концертната зала на Младежки център – Добрич.



Керана и космонавтите е алтернативна рок банда, създадена през 2018 година. В групата са музикантите Димитър Пенчев - барабанист и перкусионист, Елена Илчева - бас китара, гъдулка и вокал, Павел Видов –китара, Николай Бобчев – саксофон, китара и контрабас, Преслав Пеев – саксофон и Керана – вокал. 

Гласът на бандата Керана завършва в Мюнхен, Германия, специалност „Музикален мениджмънт“. В края на образованието си заминава на стаж в Тайланд, където започва работа и взима участие и в различни джаз фестивали. Непреодолимото й желание да създава авторска музика и да пише на роден език, я връщат в Пловдив. 

Срещата й с Павел Видов, китарист на Керана и космонавтите, се оказва ключова. Малко по-късно към тях се присъединявт Преслав и Елена, а след тя и останалия екипаж. Групата е автор на парчета, които се радват на голяма обич от меломани и почитатели. Текстовете на всички песни са на Керана, а музиката и аранжиментите са групово дело. След участието и достигането до финала на телевизионния музикален формат „Гласът на България“ през 2020-та година, Керана се превръща категорично в един от най-бързо развиващите се артисти на българската музикална сцена. 

Самобитното й и изключително пълноценно присъствие като изпълнител в комбинация с професионалното й отношение към изкуството са забелязани и от друг жанр на музиката – през 2019-та година получава покана за ролята на Евита в едноименния мюзикъл, продукция на Пловдивска опера с режисьор Нина Найденова. 

През 2021 година Керана играе Мария Магдалена в мюзикъла „Исус Христос Суперзвезда“ с режисьор Веселка Кунчева, отново продукция на Опера Пловдив.  

През 2021 година, на Годишните музикални награди на БГ Радио,  Керана и космонавтите печелят награда за „БГ Дебют“ с песента „Отлагам“. Същата година издават дебютния си албум „Урса Майнър“, а в момента работят по втория си студиен албум.