Български ВиК холдинг: Няма населено място с обявен режим на водата в област Добрич

Депутатът Ивайло Мирчев от коалицията "ПП-ДБ" пита МРРБ защо режимът на питейната вода в различни населени места в област Добрич продължава, дали това е свързано с цената на тока и дали МРРБ е удовлетворено от работата на ВиК Добрич

Български ВиК холдинг: Няма населено място с обявен режим на водата в област Добрич

 



Регионалният министър Иван Шишков отговори, че според становището на ВиК Добрич няма населено място с обявен режим на водоподаване, както и че няма издадени заповеди от кметове на общини от област Добрич за въвеждане на режим.

Относно работата на ВиК-Добрич, от "Български ВиК Холдинг" са отговорили, че със заповед на директора на холдинга през декември 2022г. е стартирал конкурс за избор на петима членове за съвета на директорите на ВиК Добрич. През месец май тази година има насрочено събрание на акционерите, на което ще бъдат избрани новите членове. Трима от членовете и към този момент са част от съвета.

Разширяването на състава на съвета, казва още министър Шишков, чрез включване на специалисти с разнообразна експертиза, предполага предприемане и прилагане на адекватни и разнообразни мерки за подобряване работата на дружеството.