Съдът остави в ареста мъжа, който бе задържан с около 57.40 грама канабис в Добрич

Окръжният съд в Добрич наложи най-тежката мярка за неотклонение-задържане под стража на обвиняем за държане на наркотични вещества с цел разпространение

Съдът остави в ареста мъжа, който бе задържан с около 57.40 грама канабис в Добрич

Окръжният съд в Добрич взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Г.Г., привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 8 май 2023г., в Добрич, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение наркотични вещества - канабис с тегло около 57.40 грама.



Окръжният съд, след като взе предвид становищата на страните и събраните по досъдебното производство доказателства намери, че към момента са налице всички законови предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. От събраните доказателства би могло да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което е привлечен в това си качество. Налице е и реална опасност при по-лека мярка обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. В подкрепа на този извод съдът посочва обстоятелството, че Г.Г. е осъждан за същото по вид престъпление и деянието, за което е привлечен в качеството на обвиняем, се явява извършено в изпитателния срок по тази присъда.

Определението, с което Окръжният съд налага на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.