Кампания "Зелено четене": Библиотеката ще скрие книги в парка и градините на Добрич

На 7 май, след намиране на книгите на знакови места в град Добрич, новите им притежатели публикуват в социалните мрежи снимка на книгата, като отбелязват #книгодар

Кампания "Зелено четене": Библиотеката ще скрие книги в парка и градините на Добрич

Регионална библиотека „Дора Габе“ Добрич подкрепя кампанията "Зелено четене" под мотото „Книгите сами ни намират“. Тя има за цел да популяризира четенето на обществени места, сред природата и на съвременна българска литература.




Книгите в третото издание на „Зелено четене“ ще се намират на знакови места в паркове и градини в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Видин, Ловеч, Добрич и Смолян. Отново е осигурена пъстра палитра от жанрове в художествената литература, детски приказки, поезия и комикси. Инициативата е дарителска, в нея български издателства и любими български автори лично даряват свои книги.

На 7 май, след намиране на книгите на знакови места в град  Добрич, новите им притежатели публикуват в социалните мрежи снимка на книгата, като отбелязват #книгодар. С изпълнение на стъпките тази година участват в томбола за Мистериозната кутия на „Зелено четене“, пълна с интересни изненади. От инициативата апелират, след като се прочетат, книгите да бъдат подарени, за да може пътят на добротворството да продължи. Всяка от тях е придружена от специален книгоразделител с цялата информация за инициативата и със стикер.

За всеки град съдействат доброволци, които помагат на книгодарите да стигнат до новите си читатели. За Добрич, това ще бъдат библиотекари от регионалната библиотека.

Всеки, който желае да стане посланик на инициативата, може да остави своя книга на пейка в близкия парк, да я снима и да сподели в социалните мрежи, като отбележи Фейсбук страницата на кампанията.