Затварят участък от пътя Добрич-ГКПП Кардам поради ремонт

Ограничението на движението ще бъде за два часа на 27 април, посочват от Областната управа

Затварят участък от пътя Добрич-ГКПП Кардам поради ремонт

Утре – 27 април 2023 г., от 13.00 ч. до 15.00 ч. ще бъде ограничено движението на всички превозни средства в участък от второкласен път II-29 Варна-Добрич-ГКПП Кардам. Причината за спирането на движението в участъка от пътен възел село Йовково до границата с Румъния е ремонтни дейности и полагане на нови асфалтови пластове.



За посоченото време автомобилите, движещи се от и в горепосоченото направление, трябва да изчакат преди навлизане в участъка за ремонт.

От Областната управа припомнят, че рехабилитацията на този участък от пътя е един от приоритетите, по които областният управител работи усилено, заедно с ръководителите на териториалните структури на АПИ, МВР и Агенция „Митници“.

На брифинг преди Великденските празници областният управител на Добрич Здравко Здравков информира, че такъв ремонт на най-компрометираната отсечка предстои. Той пое ангажимента и да се помисли за подобряването на условията за изчакване на водачите на тежкотоварните камиони, тъй като опашката традиционно е от няколко километра. Местното население се оплаква от години от замърсяването и шума, на който са подложени денонощно. Бяха организирани и поредица от протести заради лошото състояние на асфалтовата настилка, липсата на маркировка и мантинели.