Кампанията „Споделен хляб“ осигури храна за празничните трапези в над 100 домове на нуждаещи се

Дарителската кампания „Споделен хляб“ е съвместна инициатива на Фондация „Милостиво сърце“ и Клуба за народни танци „Жътвари“

Кампанията „Споделен хляб“ осигури храна за празничните трапези в над 100 домове на нуждаещи се

За поредна година социално слаби и хора в неравностойно положение получиха хранителни пакети, с които да бъде подпомогнато домакинството им при посрещането на Великденските празници. Организаторите на кампанията разполагат със списъци, предоставени им от социалните служби в Добрич. За да помогнат на колкото се може повече хора, те получават и сигнали за нуждаещи се, които лично проверяват. „За съжаление, броят на хората в списъците постоянно се увеличава“, споделя основателят и хореограф на Клуба за народни танци „Жътвари“ Мая Бърдарова. Тя е щастлива от факта, че включващите се дарители стават все повече и това е помогнало кампанията да се реализира не само по Коледа, но и за Великден. „Въпреки че всички хранителни продукти поскъпнаха много през последната година, нашите дарители не спират да се отзовават и това ни прави много щастливи“, допълни Мая Бърдарова. Сърцата си за благородната кауза отварят много жители на Добрич, фирми, танцуващите в Клуба за народни танци „Жътвари“ и в Детската танцова школа „Жътвари“, ръка са протегнали и децата и работещите в ЧОУ „Монтесори“. 



             

Над 110 са раздадените в тази кампания хранителни пакети, като на 25 от тях, които не могат сами да си приготвят храна, са осигурени готови за консумация продукти. Председателят на Фондация „Милостиво сърце“ Александър Иванов изрази огромната си благодарност на всички включили се дарители и доброволци. „За пореден път успяхме да зарадваме много хора, които сами ни се обаждаха да ни попитат дали ще им дадем за празника хранителните пакети и за наше щастие това вече е направено. Получаваме много прегръдки и целувки от хората, те знаят, че не сме ги забравили“, с вълнение споделя Александър Иванов.


От стартирането на кампанията „Споделен хляб“ през 2019-та година до момента са раздадени над 10 тона храни. 

Посланията на тази кампания, по думите на Мая Бърдарова и Александър Иванов, са, че хората в нужда не са сами, както и че сътворяването на голямо добро става винаги с обединяването на много хора.