Пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови с концерт в Добрич довечера

Концертът в Огледална зала "Нели Божкова" Добрич е финал на националното им турне „В името на музиката“, което включва Сливен, Ямбол, Бургас и Варна

Пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови с концерт в Добрич довечера

Близнаците Хасан и Ибрахим са родени в семейство на музиканти. Те имат две по-големи сестри близначки – Мерлин и Нермин, родени през 1997 г. На 5-годишна възраст близнаците получават първите си музикални напътствия от баща си Денис Игнатов и професионално започват да се занимават с пиано през  2011 г. с музикалния педагог Маринела Маринова. Момчетата, заедно с баща си и близначките Мерлин и Нермин, участват в група „Икизлер“ (Групата на близнаците).



Родените през 2003 г. носители на десетки награди от родни и чуждестранни конкурси ще зарадват почитателите на клавирното изкуство по техните думи в „любима зала“ и пред „любима публика“. Биографиите им включват и участия в многобройни фестивали като дуо и солови изпълнители, солирали са на почти всички симфонични и камерни оркестри у нас и на много известни в чужбина. Изявите им включват концерти в САЩ, Русия, Германия, Полша, Англия, Нидерландия, Малта, Австрия, Турция, Северна Македония, Обединени Арабски Емирства. Гостуват в различни медии – радио и телевизионни предавания.  

Концертът започва в 18:30 часа. Билети могат да бъдат закупени от 16:30 часа в залата.

Програма:

Ибрахим Игнатов:

Волфганг Амадеус Моцарт - Соната № 12 във Фа мажор (първа част)

Сергей Рахманинов - Прелюд в Сол минор Оп. 23, № 5

Сергей Рахманинов - Етюд-Картини Оп. 39, № 1

Фредерик Шопен - Валс Оп. 64, № 2

Ференц Лист - Унгарска Рапсодия № 1

Ференц Лист - Унгарска Рапсодия № 4

Хасан Игнатов:

Лудвиг ван Бетховен - Соната № 23 „Апасионата“ (Първа част)

Фредерик Шопен - Ноктюрно Оп. 48, № 1

Сергей Рахманинов - Прелюд № 7 в До минор

Морис Равел - Jeux d'eau

Фредерик Шопен - Полонез Оп. 53 (Heroic)