Поредно отлагане на старта на новата транспортна схема. ОС реши да влезе в сила от 1 май

Новата транспортна схема трябваше да влезе в сила след броени дни, от 1 април. Съветниците решиха обаче да започне да се прилага от 1 май, за да има време за обособяване на спирките и маркирането им

Поредно отлагане на старта  на новата транспортна схема.  ОС реши да влезе в сила от 1 май

Съветниците одобриха промените в новата транспортна схема, която бе приета миналата година. И решиха да отложат с месец влизането и в сила,  за да има време да се маркират и обозначат новите спирки, както и да бъдат съгласувани с КАТ. Вносителят на докладната, зам.-кметът Росица Йорданова посочи, че общо 278 са спирките на градския транспорт в Добрич по новата транспортна схема, като 30 от тях са на ключови места.



Новата транспортна схема включва общо 13 линии, като в рамките на общественото обсъждане  са постъпили 32 предложения и възражения, обясни зам.-кметът Росица Йорданова. По-голяма част от тях не са приети, тъй като касаят свързаност директна на различни райони от Добрич, която и сега я има, но с прекачване. Йорданова посочи, че времето за изчакване за прикачване от една на друга линия е от 2 до 5 минути.

Тъй като схемата е изцяло нова, за улеснение на гражданите, шофьорите в градския транспорт ще раздават на пътниците книжки, в които са описани схемите на новите линии и разписанията им.  Такива книжки ще бъдат раздавани и на всички пунктове за абонаментни карти и билети.