Кулинарен празник с добруджански вкусове днес

Кулинарката Диана Маркова, заедно с Калина Михайлова и още амбициозни готвачи ще приготвят над 350 порции добруджански гозби на кулинарния празник пред зала „Добротица“

Кулинарен празник с добруджански вкусове днес

Готвене на открито, вкусна храна и добро настроение очакват добричлии днес на Кулинарния празник пред зала „Добротица“. Събитието започва в 12:00 часа ще продължи до 14:00 часа.  В менюто са включени четири местни и много вкусни гозби от Добруджа - добруджански лучник, пилешка яхния, мамалига и лучено със сини сливи от тутраканското село Шуменци.



Кулинарният майстор Диана Маркова и нейният екип ще се погрижат за добруджанския лучник и пилешката яхния. Калина Михайлова – бивша учителка от с. Шуменци ще приготви лучено, както и ще покаже част от красивите носии, които колекционира.  Кулинари от село Коритен отговарят за мамалигата, както и други вкусни гозби. Майсторите, организирани от Народно читалище "Светлина - 1941", ще приготвят обичаните от всички добруджански хлябове, пити, мекици, баници, малай, добруджански боб, лозови и зелеви сърми, празеник и други.

Групите "Добруджански Славей", „Каралезки славей“ и „Пъстроцвет“ ще пеят и танцуват за доброто настроение на гостите на празника.

Кулинарните фестивали на България, заедно с майсторите на вкусните ястия от град Добрич, село Коритен, община Крушари, град Генерал Тошево и село Шуменци ще подготвят повече от 350 порции вкусна храна за жителите и гостите на Добрич.

Празникът е част от двудневното Изложение на местни продукти, което се провежда в Добрич на 27 и 28 март в Спортна зала "Добротица". Форумът е организиран от Министерството на земеделието, със съдействието на Община Добрич, където се очаква да присъстват представители на местните земеделски общности и Местни инициативни групи (МИГ) от цяла България.