Днес е Денят на синовете

Всяка година на 4 март се отбелязва Националния ден на синовете и тези, които ги отглеждат. Денят също така разглежда ролята на сина и връзката му с хората около него

Днес е Денят на синовете

По света се раждат малко повече синове, отколкото дъщери. Но и двете носят радост на семействата. Буйните синове се превръщат във възрастни мъже и изковават собствената си независимост в света. Други с искрица любопитство изпълват всеки час с въпроси, някои без отговор.



Синовете, като много деца, тестват границите на родителите си, докато един ден застанат пред тях, пораснали. Националният ден на синовете насърчава родителите да бъдат пример за подражание и да предоставят пространството и любовта, от които синовете се нуждаят. 

Момчетата се нуждаят от родителите си като пример за отговорност, упорит труд и почтеност. Денят ни напомня за стойността, която нашите синове носят в живота ни и на другите.

През 2018 г. Джил Нико създава Национален ден на синовете, отбелязвайки важността и значимостта на синовете и тези, които ги отглеждат. Въпреки че няма нито една причина за избора на 4 март, основателят обяснява, че пролетта е изглеждала идеална за този празник.