Неявяване на свидетели наложи поредно отлагане на дело за убийство на шуменски гражданин

Добричкият окръжен съд отложи за 13.12.2010 г. наказателното дело срещу 31-годишния Николай И. П. от Шумен, заради неявяването на двама свидетели.

Неявяване на свидетели наложи поредно отлагане на дело за убийство на шуменски гражданин

Николай П. е подсъдим по обвинение на Окръжна прокуратура – Шумен, за това, че на 16.12.2008 г. в Шумен умишлено умъртвил 24-годишен гражданин на същия град. Невялите се свидетели са участвали в инцидента пред заведение, когато подсъдимият е извадил нож от джоба на якето си и го е забил в областта на корема на пострадалия.

Днес Добричкият окръжен съд прие комплексна психиатрична и психологична експертиза и допълнителна психиатрична и психологична експертиза на подсъдимия. В заключенията си вещите лица, не приемат, че по време на инцидента, той е бил в състояние на уплаха и смущение, нито на физиологичен афект. Те приемат, че той е бил в алкохолно опиянение в средна степен, което не променя физиологичните му способности.

Добричкият окръжен съд не прие искането на адвокатите на Николай П. за нова съдебно-психиатрична и психологична експертиза.

Съдът даде възможност на подсъдимия и неговите защитници да издирят и посочат нови свидетели от компанията на пострадалия, участвали в инцидента на 16.12.2008 г.

Делото ще продължи на 13.12.2010 г.