Общинският съвет одобри учредяване на „Индустриален парк Добрич“ ЕООД

С пълно единодушие Общинският съвет на Добрич одобри учредяване на еднолично дружество с ограничена отговорност „Индустриален парк Добрич“, едноличен собственик на капитала Община град Добрич с капитал 100 000 лева.

Общинският съвет  одобри учредяване на  „Индустриален парк Добрич“ ЕООД

Учредяването  на общинското търговско дружество „Индустриален парк Добрич“ ЕООД  дава право на Общината да кандидатства по проект за изграждане на довеждаща инфраструктура по Програма за публична подкрепа за развитие на индустриални зони, паркове и сходни територии и привличане на инвестиции (AttractInvestBG) по Национален план за възстановяване и устойчивост. За финансиране за изграждане на инфраструктура вътре в парка има възможност да се кандидатства и по Програмата за развитие на регионите 2021-2027 г., която все още не е стартирала.



 

Временен управител на  дружеството ще бъде Емил Петров, който към момента е общински служител. Той ще е начело до  провеждането на конкурс за избор на управител на „Индустриален парк Добрич“ ЕООД.  И ще има за задача да извърши действията по вписване на дружеството  в Търговския регистър към Агенция по вписванията.

 

С решението се дава съгласие в капитала на „Индустриален парк Добрич“ ЕООД  да бъде внесена непарична вноска - недвижими имоти, собственост на Общината, попадащи в обхвата на индустриалния парк.