Осъдиха мъж и жена от Добрич за разпространение на наркотици

5 години затвор за разпространение на наркотици получи 29-годишен добричлия, а 28-годишна – година и половина условно наказание

Осъдиха мъж и жена от Добрич за разпространение на наркотици

Наказание 5 години лишаване от свобода и глоба в размер на 20 000 лв. получи 29-годишния Явор Андреев от Добрич. 28-годишната добричлийка Христина Господинова е осъдена на 1 година и 6 месеца условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок и глоба в размер на 2 500 лв. Наказанията бяха наложени с одобреното от Окръжен съд – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.


 

 Явор Андреев бе признат за виновен за това, че на 28-ми юни м. г. е купил от Варна, а на същата дата и на следващия ден в морската столица и в Добрич, е държал с цел разпространение хероин с нетно тегло 48,49 грама, със съдържание на активно действащ компонент диацетилморфин 18,8%, на стойност 3 151,85 лв., като деянието се явява извършено при условията на опасен рецидив. Христина Господинова бе призната за виновна за това, че на същите дати във Варна и в Добрич, без надлежно разрешително е държала въпросния хероин.

 

Окръжен съд – Добрич одобри сключеното от тях споразумение с прокуратурата, след като двамата признаха вината си. Те заявиха пред съда, че разбират последствията на споразумението на влязла в сила присъда, доброволно са го подписали и се отказват от разглеждане на делото им по общия ред.

 

Съдът прецени, че деянието е извършено от подсъдимите при форма на вина пряк умисъл. Той постанови да бъдат унищожени иззетите от подсъдимите 2 електронни везни, „Стоп-палка” с надпис „МВР”, 3 неразпечатани игли и опаковките от изследваните наркотични вещества, както и хероинът.      

 

Явор Андреев има основно образование, не е семеен, не работи, реабилитиран е. Христина Господинова има висше образование, не е семейна, работи, не е осъждана.