120 нуждаещи се хора получиха хранителни продукти за трапезата си от кампанията „Споделен хляб“

Кампанията „Споделен хляб“ се организира за четвърта поредна година от Клуба за народни танци „Жътвари“ и Фондация „Милостиво сърце“.

120 нуждаещи се хора получиха хранителни продукти за трапезата си от кампанията „Споделен хляб“

Събраните в кампанията „Споделен хляб“ хранителни продукти са над 1 тон, а всеки пакет съдържа приблизително около 9 кг храна – боб, ориз, леща, захар, олио, месни консерви, сладки неща и др., а за хората, които не могат изобщо да си готвят, е приготвена готова за консумация храна. Помощта днес получиха 100 човека от гр. Добрич и още 20 от гр. Генерал Тошево. Всички те са в неравностойно положение, с увреждания и в невъзможност да покриват сами нуждите си, особено в празничните дни, когато всеки иска да седне пред отрупана трапеза. 


„За поредна година кампанията ни е успешна и зарадвахме много хора за празниците“, споделя председателят на Фондация „Милостиво сърце“ Александър Иванов. Всички хора от списъка за подпомагане са проверени лично от организаторите на кампанията, за да са сигурни, че няма да има злоупотреби с даренията. 

Ръководителят на Клуба за народни танци „Жътвари“ Мая Бърдарова разказва, че с Александър Иванов се запознават случайно и впоследствие се обединяват около идеята да се опитат да помогнат на крайно нуждаещи се хора. По думите й с всяка година доброволците, които им помагат и дарителите се увеличават, за щастие се включват и все по-млади хора.

Мая Бърдарова и Александър Иванов изразиха огромните си благодарности към всички дарители, включили се в кампанията им. Сред тях са и учениците на ФСГ „Васил Левски“, СУ „Любен Каравелов“, СУ „Климент Охридски“. Благодарение на всички тях тази вечер 120 човека ще имат празнина трапеза у дома.