Дело от Добрич – в Специализираната прокуратура

Окръжен съд – Добрич, изпрати едно наказателно дело срещу организирана престъпна група на Специализираната прокуратура, която започна работа в началото на 2012 г.

Дело от Добрич – в Специализираната прокуратура
То е срещу трима подсъдими за това, че в периода от януари средата на декември 2009 г., в Добрич, са участвали в организирана престъпна група. Тяе  образувана и ръководена от осъдено вече лице. В бандата е имало още 7 души. Тя е била въоръжена и създадена с користна цел, за да  върши престъпления като незаконно държане на оръжие и разпространение на наркотици.

 Единият е обвиняем и за това, че през есента на 2008 г. в Добрич е придобил и държал огнестрелно оръжие – автомат „Калашников”, без да има надлежно разрешение, а през пролетта на 2009 г.  - ловна пушка със заличени обозначителни белези марка „FABARM”. На 1-ви срещу 2-ри  септември 2009 г. в Добрич, в съучастие като помагач със три лица е запалил сграда – къща на значителна стойност – 4344 лв., собственост на двама добричлии, като пожарът е представлявал опасност за живота им.