Кампанията за безплатно изследване на кръвната захар е установила 20 души с риск за развитие на диабет

В кампания „Включи се“, проведена на 14.11.2022г. в Добрич, по повод Световния ден за Борба с диабета, бяха изследвани 250 души, които отговориха и на въпросите, предоставени от анкетата на Американската асоциация за борба с Диабет

Кампанията за безплатно изследване на кръвната захар е установила 20 души с риск за развитие на диабет

Организаторите на кампанията изказват благодарност на всички, помогнали за реализацията на инициативата. За да сте информирани за подобни такива събития, ни потърсете във Facebook : „Борба с диабета“. За измерване нивата на кръвната глюкоза, са били използвани глюкомери CodeFree, предоставени от РСР. В инициативата се включиха доброволци от Медицинския център „Вива Феникс“, МБАЛ-Добрич, Български Червен Kръст - Добрич, Община град Добрич.  



По време на изследването са установени 8 души с умерен риск, 9 души с висок риск и 3-ма с много висок риск. Организаторите предоставят и някои интересни графики, изобразяващи отговорите на участниците от анкетата.  






Ако желаете да измерите Вашия риск от развитие на диабет, може да го направите напълно безплатно на https://diabetes.org/diabetes/risk-test 

За да получите Вашия резултат, след края на теста ще трябва да натиснете бутона, оцветен в син цвят "View your results online". Можете да видите стъпките, които трябва да следвате, за да стигнете до Вашият краен резултат. 

Стъпка 1


Стъпка 2


Стъпка 3


Стъпка 4


 

Стъпка 5


 

Стъпка 6