Национални шампионски успехи за СКЕГГ "Виктория" Добрич

Възпитаничките на Мариета Канаврова взеха злато и бронз от държавното първенство по естетическа групова гимнастика в София

Национални шампионски успехи за СКЕГГ "Виктория" Добрич

Това е петото поредно участие на клуба на състезание по естетическа гимнастика за тази година, завършило с купи и медали.



"Статистиката на резултатите на отбор 6-8 г къса програма за 2022 г. е впечатляваща" сподели пред Добрич Онлайн ръководителят на клуба Мариета Канаврова.

Шампионската поредица от успехи на отбора в състав -  София Иванова, Румяна Йорданова, Вяра Раданова, Мария Вълчанова, Габриела Маринова и Надежда Ангелова -  за тази календарна година е както следва:

05-08 май 2022 г. - първо място на международен турнир "14th Academic AGG cup". Това беше първо участие и първи сензационен успех, когато за първото място на почетната стълбичка отборът победи два изключително силни клуба -  румънския Eden Coquette (втори) и  българския ЦСКА (трети).

03-05 юли 2022 г. - първо място на държавен турнир "Цветята на България", когато отново срещнаха и пребориха ЦСКА.

08-10 юли 2022 г. -  първо място на Балканиада в гр.Превеза, Гърция, при много силна и изцяло чуждестранна конкуренция.

23 октомври 2022 г. - първо място на международен турнир "Romania Open Cup", където освен чуждестранни отбори, отново победиха и отбор на ЦСКА.

05-06 октомври 2022 г. - трето място на държавно първенство при 10 отбора участници в конкретната категория, от които общо 5 бяха на ЦСКА. 

"Всички знаем какъв силен клуб с традиции в спорта е ЦСКА. На държавното първенство те участваха не с 1, а с 5 отбора в една и съща категория, а именно - 6-8 г. къса програма. Това бе зверски силна конкуренция, в която победихме 3 от общо 5-те им отбора. Зад гърба си оставихме общо 3 от отборите на ЦСКА  и 2 отбора на клуб "Тиара", които също са едни от най-силните в България. Така че както обичаме да казваме - тежестта на медалите се определя от броя и силата на конкурентите в конкретната възрастова група и категория." сподели треньорът на клуба.

"Най-малкият отбор на клуба, от своя страна, също бяха впечатляващи" - добави тя. "За тях това беше дебют на големия килим и те се справиха блестящо. Когато пускаш такива малки деца на първо участие не знаеш как всъщност ще се справят, но те си изиграха съчетанието прекрасно.

Адмирации за тези най-мънички попълнения на клуб "Виктория"- Добрич в състав: Пресиана Георгиева, Зорница Петрова, Лора Манолова, Симона Събчева, Деметрия Стоянова, Никол Козлова.

Най-впечатляващото при тях основно беше фактът, че тренират от една година, но като отбор за състезание бяха събрани и подготвени като предизвикателство за точно един месец. Защото гимнастички все пак се изграждат като се започне от възможно най-ранна детска възраст!" добави ръководителят на спортен клуб по естетическа групова гимнастика "Виктория"  гр.Добрич - Мариета Канаврова. 

Тя изказа своите сърдечни благодарности към всички, благодарение на които се случват тези преживявания - на родителите на децата, на г-жа Йовка Няголова и най-вече на Българска федерация естетическа групова гимнастика, която полага изключителни грижи и усилия за развитието на този красив спорт в България.