Конкурс за коледни картички организират в община Добричка

Конкурс за коледни картички организират в община Добричка
Инициативата е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните дава възможност за изява на талантливите деца и фокусира вниманието към проблемите на хората от уязвимите групи


„Весела коледа за всички“ е конкурсът за коледна украса и коледна картичка, в който могат да се включат учениците от училищата в община Добричка. 


По традиция и тази година в навечерието на Рождество Христово всички детски творби ще бъдат предоставени на социалния патронаж в селата на територията на общината. С коледни картички ще бъдат зарадвани и живеещите в Дома и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в село Опанец. Така стотици възрастни самотни и болни хора ще получат подарък, сътворен от децата.


В надпревата могат да се включат ученици от първи до дванадесети клас от 13-те учебни заведения на територията на общината. Коледните картички трябва да бъдат изработени от природни и екологични материали и да съдържат  пожелание.


Детските проекти ще бъдат оценявани от комисия. До класиране ще се допускат само индивидуалните творби. Крайният срок за участие в инициативата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е 5 декември.


 


 


 


Източник: NoviniVarna.com
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+