Нови придобивки за телевизия „Светилник“

Учениците от СУ „Димитър Талев“ използват вече новите придобивки при заснемането и обработката на видеоклипове за училищната телевизия „Светилник“


Нови придобивки за   телевизия „Светилник“

От края на миналата учебна година екипите се сдобиха с два зелени екрана, единият- позициониран в студиото за заснемане и стрийминг, другият – подвижен, който дава възможност да се използва във всяка една точка на училището. Зеленият фон с Roll Up система е много подходящ за монтажистите, които обработват заснетите материали и сглобяват клиповете. Дава им възможност  да  избират различен тематично подготвен дигитален фон, чрез който да направят своите предавания по-разнообразни и персонализирани.




Талевци се радват още на нова високоефективна 4К видеокамера, екшън камера, както и нов професионален цифров фотоапарат с различни видове обективи.  Операторите и монтажистите от училищните медийни екипи вече изпробваха новата техника и завършиха работата по няколко предавания. 


Така учениците от профил „Софтуерни и хардуерни науки“ непрекъснато подобряват и разширяват своите умения и ключови компетентности, което ще подпомогне професионалната им реализация след завършване на средното образование, както и обучението им във висши учебни заведения.