Фондация „Николай Чудотворец“ и „Есетере България“ получиха награда за партньор на община от НСОРБ

Проектът на фондацията „Чудната градина“, заедно с фирма „Есетере България“ бяха отличени с наградата по време на Годишната среща на местните власти в к.к. Албена, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Фондация „Николай Чудотворец“ и „Есетере България“ получиха награда за партньор на община от НСОРБ

Отличието получиха създателите на първото в страната социално предприятие за хора с интелектуални затруднения „Чудната градина“ Мария Методиева и д-р Хасан Ефраимов и управителя на „Есетере България“ Пламен Николов. То беше връчено по време на тридневната Годишна среща на НСОРБ в к.к. Албена. 



„За нас като община беше чест да номинираме фондация „Св. Николай Чудотворец“ и „Есетере България“, защото техните усилия са насочени към подобряването на живота на общността“, посочи кметът на Община Добрич Йордан Йорданов. Той припомни, че през 2016-та година фирма „Есетере България“ прави инвестиция именно в Добрич и през същата година Община Добрич започва работа със социалното предприятие „Чудната градина“. „Тогава не сме си давали сметка, че само шест години по-късно ще ни дават за пример за това как община, социална структура и частен бизнес могат да си партнират“, сподели при връчването на наградата Йордан Йорданов. Той заяви още, че това е отличие и за всички негови колеги, които са положили много усилия през годините в името на това партньорство. „Всеки гражданин, бизнес или инвеститор може да разчита на нас като община“, категоричен е Йордан Йорданов.