Поредна шампионска международна титла за гимнастичките от клуб "Виктория"

Гимнастичките от СКЕГГ "Виктория" взеха златни и сребърни медали на провелия се в Букурещ международен турнир по естетическа групова гимнастика

Поредна шампионска международна титла за гимнастичките от клуб "Виктория"

Отборът на клуба в категория 6-8 г. се наложи като тотален шампион на всички състезания по естетическа групова гимнастика, в които взе участие от началото на годината до сега. Четири поредни състезания - три от които с международен характер, като всеки път отборът се състезава при многобройна конкуренция в категория "къса програма".



Само преди 2 месеца СКЕГГ "Виктория" се завърнаха като балкански шампиони от първата Балканиада по естетическа групова гимнастика, а днес отново носят злато за България и гр. Добрич, този път от МТ "Румъния Оупън Къп". Всички тези поредни златни медали, треньорът и председател на клуба Мариета Канаврова определя като изключително стойностни, поради броя и силата на конкурентните, с които  гимнастичките на СКЕГГ "Виктория" се преборват всеки път. "В спорта значение има не само дали си спечелил медали, а срещу кого си се изправил и колко конкуренция си победил. За нас от клуб "Виктория" всяка победа е категорична, стойностна и си тежи на мястото" сподели за Добрич онлайн Мариета Канаврова.

"На вчерашното състезание отбор 6-8 г. пребориха както български, така и чуждестранни отбори за златните медали в късата програма. Отбор 10-12 г. спечели среброто, но наистина на косъм от златото. Първото място в тази категория взеха домакините от Румъния с едва 0,7 (седем десети) разлика в оценката. Гордея се с децата за борбеното представяне и силния дух! Гордея се и с родителите за всеотдайното и мотивирано отношение към това, което правят децата. Сърдечни благодарности за неотлъчната им подкрепата във всеки един момент. Специални благодарности и на г-жа Йовка Няголова за треньорския професионализъм. Безкрайни благодарности и на Българска федерация естетическа групова гимнастика, за огромната отдаденост към естетическата гимнастика, благодарение на която са възможни всички тези красиви изяви и емоции на децата ", добави още Канаврова.