Български камерен оркестър – Добрич с гост диригент Николета Попова и солист Виктор Теодосиев – валдхорна с концерт на 25 октомври

Наситената културна програма на общината продължава с концерти на утвърдени и изгряващи музиканти


Български камерен оркестър – Добрич с гост диригент Николета Попова и солист Виктор Теодосиев – валдхорна с концерт на 25 октомври

На 25 октомври от 18.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“ на сцената ще се срещнат долетялата от Гран Канария Николета Попова като гост диригент на нашия камерен оркестър и солист Виктор Теодосиев - ученик в НМУ „Любомир Пипков“, София, все по-често присъстващ в афишите валдхорнист.



А Български камерен оркестър – Добрич отново проявява завиден професионализъм при работата с гостуващи диригенти и солисти.

За Николета Попова знаем, че е родена в Добрич и любовта й към класическата музика е вдъхновена от концертите на нашия оркестър още под диригентството на Йордан Дафов, на които е присъствала като дете и дори е била солист-пианист на детски такива. Завършила е хорово дирижиране в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на проф. Крум Максимов, специализирала е при Йоханес Принц в Университета по изкуствата в Грац и има докторска степен от Университета в Лас Палмас. От 2006 г. преподава специалност Дирижиране в Conservatorio Superior de Música de Canarias / Консерваторията на Канарските острови/ и ръководи симфоничния оркестър и хоровете на Академията. 

Виктор Теодосиев е роден през 2005 г. в София, в семейството на музиканти. Той е трето поколение валдхорнист - неговият дядо е дългогодишен член на Симфоничния оркестър на БНР, а неговият баща  е соло валдхорнист на същия оркестър и професор по валдхорна в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, София. Макар и толкова млад, той често е канен за концерти - като солист, оркестрант и камерен изпълнител. Тази година е свирил в Италия с оркестъра на Андреа Бочели, във Франция с международен духов квинтет, в Приморско - с Младежката филхармония. 

Билети ще се продават от 16.30 ч. в деня на концерта