Иновативното СУ"Димитър Талев" активно се включи в европейската седмица на програмирането

Учениците от 1-ви до 3-ти клас направиха първите си стъпки в програмирането. Запознаха се с образователни ресурси от CodeMonkey и направиха първите си Scratch-проекти, след като добиха представа за блоковото и текстовото кодиране

Иновативното  СУ"Димитър Талев" активно се включи в европейската седмица на програмирането

Петокласниците, с помощта на комплектите от серията LEGO Mindstorms и по-специално ev3, програмираха различни движения на робот. Те също така използваха интегрираната среда Microsoft Visual Studio  за разработка на софтуерни приложения за създаване на програми, които пресмятат лица на геометрични фигури.



Учениците от 11. клас, които вече имат повече опит в програмирането създават компютърни приложения по математика, с помощта на които ще улеснят изучаването на тази наука.  Разучават експертни системи, създадени с помощта на  логическо програмиране, за диагностика на автомобили и използването им в практиката.  

Живеем в епоха на роботи и кодове, на динамичен напредък в IT технологиите, епоха, в която уменията за програмиране стават част от ежедневието на младите хора.  В часовете те са  изследователи, които  се справят със съвременните технологии, но също така са креативни и иновативни. Програмират, като използват аналитичните си умения, но и се учат да бъдат изобретателни. Затова талевци непрекъснато надграждат своите знания и с помощта на учителите си придобиват и усъвършенстват STEM- уменията, необходими за XXI век.