Маестро Емил Табаков ще дирижира Българския камерен оркестър на концерт тази сряда в Добрич

Концертът е посветен на 75-ата годишнина на именития български диригент и композитор Емил Табаков. В програмата са включени произведения на Йозеф Хайдн – Дивертименто в Си бемол мажор, Волфганг Амадеус Моцарт – Дивертименто във Фа мажор, К 138, Сергей Прокофиев – Мимолетности, Емил Табаков – Български танци.

Маестро Емил Табаков ще дирижира Българския камерен оркестър на концерт тази сряда в Добрич

Днес Българският камерен оркестър (БКО) проведе първата си репетиция под диригентската палка на маестро Емил Табаков. „Изключително събитие е, че маестро Емил Табаков се съгласи да дойде в нашия град и да поднесе таланта си на добричката публика, която е много взискателна и високо цени концертите на камерния ни оркестър“, заяви зам.-кметът по Хуманитарните дейности към Община Добрич д-р Емилия Баева. 




Маестро Емил Табаков идва в Добрич по покана на диригента на БКО маестро Арто Чифчиян, с когото са приятели и колеги от студентските години. „Това е шанс добричката общественост и нашият оркестър да се запознаят с таланта и голямото професионално майсторство на водещите наши диригенти и солисти“, посочи маестро Арто Чишчиян. 


Кат изключително удоволствие определи работата си с маестро Емил Табаков концерт-майсторът на БКО Ирина Олшанска. „Със съвместните усилия на двамата диригенти, Община Добрич и д-р Емилия Баева ще направим прекрасен концерт с много интересна програма“, заяви Ирина Олшанска. 

Маестро Емил Табаков посочи, че не за първи път идва в Добрич, но първото му посещение тук е било преди повече от 40 години. След репетицията си с музикантите от БКО той изрази задоволството си от вниманието, което те проявяват към работата си и от техния професионализъм. Маестро Емил Табаков сподели надеждата си, че община Добрич ще продължи да подкрепя дейността на камерния оркестър, защото „оркестър се отглежда трудно“. 


Маестро Емил Табаков ще дирижира БКО в първия концерт от този сезон. 

На внимателно подбраната програма добричката публика ще може да се наслади в сряда, 12 октомври, от 18.30 часа в Огледалната зала „Нели Божкова“.