Благотворителен маратон ще се проведе днес в Градския парк в Добрич

За трети път в Добрич се организира Благотворителен маратон, чиято цел е събиране на пари за нови заглавия за Регионалната библиотека „Дора Габе“. Предвидени са и награди за участниците.

Благотворителен маратон ще се проведе днес в Градския парк в Добрич

Маратонът "ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ”  ще се проведе в часовете от 9.00 ч. до 12.00 ч. в Градския парк „Свети Георги" /Детелината/. Организатори на проявата са Александър Тодоров, Николай Георгиев и Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич. Благотворителната общност е инициатор на спортни мероприятия с апел към хората да спортуват и чрез спорта да помагат за благотворителни каузи, една от които е закупуване на книги в полза на местната общност.
Организаторите канят хора от всички възрасти да се включат в маратона. Те ще трябва да пробягат минимум една пълна обиколка от 400 метра в градския парк. Всяка завършена обиколка се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Така общата събрана сума ще е равна на броя обиколки, които са направили участниците. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич.

По време на маратона участниците ще имат възможност да предложат нови заглавия за закупуване, а всяка новозакупена книга ще носи печата на Благотворителна инициатива „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ“.

Библиотеката подкрепя каузата и с безплатен читателски абонамент за участниците с възможност за издаване на читателска карта на място в парка или да получат Талон за абонамент, с който да се регистрират в библиотеката от 10 до 31 октомври 2022 г.

В проведения в Добрич през 2019 и 2020 г. маратон се включиха 835 граждани и гости на града, а събраната сума е в размер на 10386 лв., с които са закупени нови книги за читатели на библиотеката. 

Ела, раздвижи се, забавлявай се, стани част от каузата! Бъди един от нас!