За постоянно в ареста остава младежът, откраднал автомобила на кмета на село Черна

За постоянно в ареста остава младежът, откраднал автомобила на кмета на село Черна
По искане на Районната прокуратура – Добрич 18-годишният младеж, откраднал преди дни автомобила на кмета на село Черна, получи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Добричкият районен съд е уважил искането на Районната прокуратура - Добрич и е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 18-годишен младеж, привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на МПС. След  кражбата е последвала и повреда на автомобила, като престъплението е извършено в пияно състояние и при условията на повторност. В допълнение И.П. е неправоспособен водач и никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Той дори е бил осъждан за същото престъпление през 2020 година, когато все още е бил непълнолетен.


Разследването е установило, че на 2 октомври 2022 година И.П. краде автомобил, паркиран на улица в село Черна. Момчето отпътувало с чуждата кола в неизвестна посока, която била намерена няколко часа по-късно в областния град със силно повредена гума . При задържането му И.П. бил изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация от 2,36 на хиляда.


Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районната прокуратура в Добрич. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+