Сочни устни и лифтинг носи Дядо Коледа на добричлийки

Наплив за процедури по естетична дерматология по празниците обхвана женската половина на Добрич. В повечето случаи, тунингът им е дар от любим човек. В последните няколко години на пиедестал в Добрич е хиалуронът. Това споделя дерматологът Вяра Ангелова.

Сочни устни и лифтинг носи Дядо Коледа на добричлийки

По принцип жените се възползват от естетичната дерматология -търсят тази услуга, за да подобрят външния си вид. Силният пол все още не се е освободил от мачовския си манталитет. Има пациенти и сред мъжете, но те са много малко и обикновено са хора с проблем, който им създава комплекс, затова процедурата се явява по-скоро лечение.



При жените тази грижа вече набира скорост и преди празниците се наблюдава повишен интерес и търсене. Според финансовите възможности – съответно и търсенето е различно. Най-достъпните процедури, като пилинги, дермабразио, ултразвук са по-достъпни и повече пациенти има за тях. За по-скъпите и клиентите са по-малко, но определено повече, отколкото през цялата година.


За много от дамите дерматологичната процедура е била коледен подарък, най-често от съпрузите им. Приложението на хиалуроновата киселина през последните години се радва на най-голяма популярност в Добрич. От ботокса добричлии все още изпитват страх – по-малко се търси услугата премахване на мимически бръчки с ботулинов токсин.  


Попълването на бръчки и придаването на обем на устните, подчертаване на контура и мезотерапия за лице, шия, деколте за по-бляскав вид на кожата с хиалурон е по-търсено. Това са най-актуалните процедури, наред с пилингите, които са най-достъпни, но и много добри за освежаване на външния вид.


Непрекъснато пазарът се пълни с нови продукти. Фирмите за медицинска козметика постоянно обогатяват каталозите си и марките, които вече са от години твърдо стъпили на пазара, са много качествени и всеки може да намери за себе си най-доброто.


Д-р Ангелова не коментира проблемът с френските гръдни импланти, защото е приоритет на пластичната хирургия, но споделя, че никога не би рискувала с нещо непознато: „Такъв компромис никога не бих направила. Винаги трябва да съм абсолютно наясно с какво работя. Говори се за качество тогава, когато се познава съответната марка, която вече е доказала с годините своите продукти”, заключва тя. Дори, ако е нещо ново, от утвърдена и позната фирма, продуктът първо се тества от лекарката или нейни близки, за да е сигурна в ефекта, преди да го предложи на пациент.


Поддържането на кожата започва от най-ранна бебешка възраст. Има добра маркова бебешка козметика, която трябва да се ползва ежедневно. Преди десетина години нямаше достатъчно продукти, но и информация как да поддържаме външния си вид. Проблемът е, че и сега се срещат хора, които нямат представа от елементарните грижи, които трябва да се полагат за кожата, въпреки че информацията ни залива отвсякъде. Напр. слънцето е една от основните причини за бързо стареене на кожата.


Здрава Нова година, пожелава д-р Вяра Ангелова на нашите читатели, а за себе си – да няма нито един обезпокоителен случай!