С положителни емоции и много детски усмивки започна учебната година в СУ „Любен Каравелов” в Добрич

С усмивки и тъга по отминаващото лято, учениците от СУ „Любен Каравелов” в Добрич прекрачиха прага на любимото училище, някои от тях за първи път, а други за последен. Всички тръпнеха в очакване да се видят със своите преподаватели и приятели и да научат по нещо ново.

С положителни емоции и много детски усмивки започна учебната година в СУ „Любен Каравелов” в Добрич



43 са първокласниците, които тепърва стават част от голямото семейство на Каравеловци. 


Сред официалните гости на празника беше кметът на Добрич Йордан Йорданов, който пожела  на добър час на децата, учителите и родителите. „Всяка година първият учебен ден е едно ново начало, ново начало, нови знания, нови емоции, нови възможности. Не на последно място личен момент, за мен е изключително удоволствие са съм с вас тук и да се върна на място и район, в който част от моето детство е преминало. Винаги съм вярвал, че образованието е двустранно. От едната страна е семейството и възпитанието, а от другата – институцията училище и учителите”- каза в тържественото си слово той и пожела на децата да са здрави, успешни и малко палави. 


„Нека в предстоящата учебна година всички фокусираме вниманието си върху възможностите за развитие, за учене и напредък, за забавления и игри, за нови приятелства. Ако по пътя срещнем предизвикателства и изпитания, ще се справяме с тях, подкрепяйки се взаимно” – каза в тържественото си слово директора на учебното заведение Светла Иванова. Тя пожела попътен вятър на всички ученици. 


За доброто настроение за празника се погрижиха талантливите ученици на СУ „Любен Каравелов”. Тя пяха, танцуваха и свириха на музикални инструменти, за позравят своите учители и съученици.