Десет художници ще се включат в тазгодишното издание на пленер "Хартията"

Днес се състоя официалното откриване на пленер "Хартията" в Художествена галерия - Добрич. "Следи и отпечатъци" е мотото, под което ще протече тазгодишното издание.

Десет художници ще се включат в тазгодишното издание на пленер "Хартията"

Това е второто издание на пленера, след възстановяването му през миналата година. Десет художници, работещи основно в областта на графичното изкуство, ще творят в продължение на седмица в различни зали на Галерията. Пленерът ще се състои при отворени врати. Посетителите ще имат възможност да видят отблизо творческия процес и да опознаят авторите,  както като художници, така и като личности.





Планирана е и екскурзия до забележителности в Добруджа със съдействието на РИМ – Добрич. Ще се проведат занимания с ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ и Дневния център за психично здраве. 


 


 


Недко Недков, Директор на Художествена галерия - Добрич представи творческата биография  на всеки един от художниците и изрази специална благодарност към Община град Добрич, с чиято финансова подкрепа се осъществява събитието.


Кметът г-н Йордан Йорданов поздрави участниците и организаторите, като отново изрази институционалната подкрепа на Общината за провеждането на тази значима за културния живот на града проява. Той помоли художниците в края на пленера да оставят своите послания към бъдещите поколения на късове ръчно правена хартия.

Събитието ще завърши с обща изложба на творбите, създадени по време на пленера, която ще бъде открита на 08 септември 2022 г. от 18:00 ч.