Приключи проектът за обновяване на Домашния социален патронаж и Обществената трапезария в Тервел

Община Тервел приключи изпълнението на проект за обновяване оборудването на кухненския блок, в който се приготвя храна за всички ползватели на домашен социален патронаж , обществена трапезария, проект „Топъл обяд“ и други социални услуги, които включват подготовка на храна.

Приключи проектът за обновяване на Домашния социален патронаж и Обществената трапезария в Тервел

Хората, които ползват услугите на домашния социален патронаж в Тервел живеят в общинския център и част от селата – Кочмар, Жегларци, Орляк, Полк.Савово.



На 16 август беше изпълнена доставката по проекта. Доставчикът е „ХОТ ТРЕЙД“ ЕООД гр.Варна – производител и търговец на професионално кухненско оборудване и обзавеждане. Фирмата е избрана за изпълнител чрез проведена обществена поръчка от вида „публично състезание“ , в която оферти са подали двама участници.

Доставените видове оборудване и обзавеждане са: електрическа готварска блок-печка с шест плочи и фурна – 2 бр., конвектомат за готвене на пара с възможност за едновременно ползване на 20 тави, хладилник нискотемпературен с две врати, хладилник среднотемпературен с две врати, работна маса – 2 бр., шкаф-маса- 2 бр., мивка с три гнезда, работни подови скари и столове.

Финансирането на проекта е от Фонд „Социална закрила“ при МТСП , който осигурява 30 214,80 лв. от общата стойност на проекта. Община Тервел съфинансира проекта с 15 625,50 лв.