DO SHO с нова лятна песен "Близо до залива"

"..Написах песента за онези хора, които цяла година работят, за да си вземат отпуска от 10 дни и дойдат да се цопнат в морето, където аз всъщност живея.."

DO SHO с нова лятна песен "Близо до залива"

Изглежда, че вас лятото ви поддържа, сякаш е начин на мислене. Какво правите през останалото време? 


Георги Дачев: През останалото време творим нови неща, когато остане време от участия, защото сега лятото сме доста заети на всякакви места. През останалото време си стоим вкъщи, пишем песни в най-студените дни, в по-топлите дни също излизаме и свирим. Така че аз лично само с това се занимавам и съм хванал най-различни аспекти на музиката, като например записи, миксиране, писане на песни, издаване на песни и такива неща.

Как са нещата при вас след последното ви интервю с Добрич Онлайн през февруари месец?

Георги Дачев: Всъщност тогава написах песента „Близо до залива“, чийто клип излезе преди два дни точно. В една студена зима в Пампорово бях на едно участие, и ми се прииска да съм вкъщи, и написах това парче - просто думите ми дойдоха ей така самички и стана песен от него. Имам още една готова, която се нарича „Юли“ и е лятна, предстои да снимаме клип, който много бързо ще сглобим, защото ще се състои само от кадри от всичките неща, които се случват през юли и се надявам да бъде интересен. Също така имам едни по-меланхолични парчета написани, чакащи своя момент, защото през лятото трябва да изкарваме весели неща, така че работата при нас не спира и тепърва започваме.

По повод посланието на песента, кой е любимият ви залив?

Георги Дачев: Мисля, че Болата е любимият ми залив. Аз написах песента за онези хора, които цяла година работят, за да си вземат отпуска от 10 дни и дойдат да се цопнат в морето, където аз всъщност живея. Това мисля, че беше тяхната мисъл през годината, когато чакат да дойде лятната ваканция.

Клипът е супер весел. Разкажете как мина снимането, лесно ли беше?

Георги Дачев: Заснемането мина много по-добре, отколкото аз очаквах, защото момчето и момичето, които са главни актьори в клипа, те не са професионални актьори. Нямат никаква подготовка и си мислех, че поне половината ден ще мине в тяхното отпускане, разиграване, опознаване на атмосферата, само че не – те дойдоха готови, те играха с цялото си сърце и душа. Заснехме клипа за един ден на едно много известно заведение на шабленския плаж. Анастас Паянев и Радина Болшевикова са двамата главни актьори, които ни помогнаха за заснемането на цялата тази дивотия. Също така DarkWhite-Vision в лицето на моите приятели Петър Димов-Българевеца и Драгомир Димчев ми помогнаха и с видеото, за което изказвам благодарности.

Вълнувате ли се за Българево Rocks?

Георги Дачев: Българево Rocks наближава, има по-малко от седмица до него. Естествено, че вълнението е голямо, защото участваме и в организацията на това цялото събитие, а не просто изпълняваме там, и сме вложили може би цялото си лято в подобряването и надскачането на фестивала от миналата година. Поканили сме най-големите групи - Jeremy? и Odd Crew, те успяха да намерят време да посетят фестивала. Букнали сме ги още през март месец. Тъй като селата са пълни с хора по това време на годината, очакваме да присъстват много хора, и километри от усмивки да виждаме, както на всеки един уважаващ себе си фестивал. Хубавото е, че входът е свободен и всеки може да доведе цялата фамилия и кучетата даже.