На "Болата"джип навлезе в морето, за да пусне лодка във водата

Плажът е вече извън резервата, но е все още защитена зона

На "Болата"джип навлезе в морето, за да пусне лодка във водата

Зрители на NOVA са заснели случката на плаж „Болата”. На кадрите се вижда как джип навлиза в морето, за да пусне лодка във водата. 



Местните институции казват, че се извършват проверки редовно, и предвид това все пак често сутрин се виждат автомобили, паркирани на плажа.

„Често се получават такива сигнали, на момента реагираме. Но правилата не се спазват, а голяма част от хората и не ги знаят”, казва кметът на Българево Георги Янев. Глобите за паркиране на плажа са от 1000 до 3000 лева при първо нарушение, а при второ - 6000 лева.

„Не е приятно в час пик между плажуващите да влизат автомобили, за да си пускат лодките”, коментира още Янев. „Трябва да се намери баланс между плажуващи и тези, които искат да ловят риба. В риболовния сезон до 120 лодки влизат от тук. Но това е в прерогативите на държавата, ние единствено можем да подаваме сигнали”, допълва Георги Янев.

„Ако получим сигнал в общината, правим проверка на място, съставяме констативен протокол и изпращаме сигнала по компетентност до РИОСВ” - Елица Петрова, началник отдел „Екология” в Община Каварна.

Информация: nova.bg

Линк към репортаж: https://www.vbox7.com/play:da285d4c39