С 15 % са увеличени таксите на шофьорските курсове в Добрич

Повишаването на цените на горивата рефлектира и върху таксите на шофьорските курсове. От средните до сега 800 лв., за да станете шофьор вече трябва да заплатите около 950 лв. Това ни разказа Георги Атанасов, собственик на фирма "ДЖИ ЕЙ Спийд". Въпреки завишените цени, няма отдръпване на желаещите да изкарат шофьорски книжки. Хората приемат ситуацията, предвид повишаването на цените на всички стоки.

С 15 % са увеличени таксите на шофьорските курсове в Добрич

 Коментира се даже и бъдещо повишение до 1200 лв., но за сега ще успеят да задържат с увеличението от 100-150 лв. Дали и кога ще има нови промени, Атанасов не даде прогноза, защото ситуацията  е твърде динамична, а освен цената на  горивата, се променя и  минималната работна заплата, осигуровките и всички останали разходи, които са задължителни във всяка една фирма. А за да бъде стабилно което и да е предприятие, то трябва да се погрижи, на първо място, за своя екип.


Друго много важно нещо, за което разговаряхме с Георги Атанасов е броя на часовете кормуване и дали той може да бъде намаляван за сметка на таксата. Според него такова нещо е напълно недопустимо и противоречи на закона.