Нови книги в библиотека "Дора Габе" по проект на Министерство на културата

С над 2000 библиотечни документа се обогатяват фондовете на Регионална библиотека „Дора Габе” - Добрич по проект на Министерство на културата по програма „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност”.

Нови книги в библиотека "Дора Габе" по проект на Министерство на културата

Програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност”, финансирана от Министерство на културата, е насочена към обогатяване с книги и други информационни източници фондовете на различни по вид български библиотеки.

 

Проектът на Регионална библиотека „Дора Габе” е на стойност 15 000 лв. - каквато е максимална стойност, определена в програмата, като във фондовете на библиотеката ще се добавят над 2000 различни библиотечни документи на над 100 български издателства из областите философия, психология, етика, естетика, религия, право, социология, политика, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, счетоводство, езикознание, литературознание, география, история, изкуство, архитектура и др., художествена литература, а също и ценни справочни издания за деца и възрастни.


До края на декември ще приключи изпълнението на проекта като новонабавените книги ще са на разположение на читателите в началото на следващата година.