Собственик на бензиностанция в Добрич: Не мисля, че държавната помощ от 25 стотинки ще помогне на хората

Със собственика на бензиностанция МТТ в Добрич – Красимира Георгиева, днес разговаряме по една много нашумяла тема, а именно цените на горивата и държавната помощ от 25 стотинки за литър.

Собственик на бензиностанция в Добрич: Не мисля, че държавната помощ от 25 стотинки ще помогне на хората

Според Георгиева, търсенето на управлявания от нея обект не е намаляло след увеличението в цените на горивата, но хората продължават да зареждат за същите суми, но литрите са по-малко. 



Тя коментира и държавната помощ от 25 стотинки на литър гориво, която беше обнародвана в Държавен вестник преди дни. „Това е административно решение, с което за да останем на пазара, трябва да се съобразим. Като ефект не мисля, че по някакъв начин ще помогне на хората, но въпреки всичко ще го прилагаме” – каза Красимира Георгиева и допълни, че клиентите ще се възползват от тази мярка, но за операторите тя ще доведе само до проблеми. 

„Първо администрирането ще бъде доста трудно, ще изисква повече човешки ресурси, едно такова зареждане ще изисква време за администриране на касата. Второ, възстановяването на средствата към операторите от държавата, е в някакво необозримо бъдеще. За да сме на пазара, трябва да го прилагаме и ще го правим” – категорична беше Георгиева. 

На въпросът ни дали картите за намаление ще продължат да важат заедно с намалението от 25 стотинки, тя отговори, че към момента това не е ясно и за самите оператори. „Това е големият въпрос и това към момента не е ясно, защото зависи изцяло от софтуера, който ще използваме за прилагането на държавната отстъпка. Чисто технически трябва да видим как ще се прилага и дали софтуерът ще позволи две отстъпки. На този етап не е ясно” – каза в заключение Красимира Георгиева.