Гол с пета откри сметката на Бербатов във Висшата лига

Атрактивният стил на Манчестър Юнайтед възкръсна във Висшата лига при 5:0 над Фулъм като гост в XVII кръг на Висшата лига. Последният гол за "червените дяволи" бе дело на резервата Димитър Бербатов, разписал се за първи път този сезон в първенството не как да е, а изящно, с пета.

Гол с пета откри сметката на Бербатов във Висшата лига
Английският шампион Манчестър Юнайтед възкръсна във Висшата лига, а с него и головият майсторлък на Димитър Бербатов. "Червените дяволи" разкъсаха с 5:0 Фулъм като гост в мач от XVII кръг на шампионата, а Бербатов влезе на терена в 76-ата мин. като резерва на открилия головата серия Дани Уелбек. Бербатов вкара изящно с пета в 90-ата мин. след пас на Антонио Валенсия. Благоевградчанинът се завърна на терена след контузията си в глезена и само за 14 минути на терена се разписа за пръв път в Премиър лийг през този сезон.

Гостите стартираха шеметно и откриха още в 5-ата мин. Луиш Нани направи невероятен пробив по лявото крило и от аутлинията, центрира по земя в наказателното поле, където Дани Уелбек пресече в далечния ъгъл на Дейвид Стокдейл за 0:1. Това бе първи гол във вратата на Фулъм на техен терен в 3-и последователен мач, след като лондончани наказаха дори Ливърпул на "Крейвън Котидж" (1:0).

21 минути по-късно самият Нани попадна в прегръдките на своите съотборници, след като с глава засече центриране на Райън Гигс и вкара първия си гол с глава за Манчестър Юнайтед, правейки резултата 0:2. Малко преди почивката Гигс реши напълно мача в полза на гостите с рекордно попадение. Негов удар се отклони в тялото на защитник на Фулъм и прехвърли Стокдейл за 0:3. Това бе 21-ви пореден шампионат на Англия, в който уелсецът се разписва, като освен това той е вкарвал гол във всяко едно издание на английската Висша лига от нейното създаване.

В 76-ата минута Бербатов получи възможност за изява от мениджъра сър Алекс Фъргюсън на мястото на Уелбек. Неговото влизане допълнително раздвижи играта на "червените дяволи" и Уейн Рууни в 87-ата минута с удар извън наказателното поле направи резултата 0:4. Най-хубавото за Бербо дойде в 90-ата минута с изящния му първи гол за сезона за 0:5. Домакините от Фулъм пък не направиха нито една смяна.

Юнайтед продължават да дишат във врата на съгражданите им от Сити с 42 т. "Гражданите" наказаха Стоук сити с 3:0 и имат 44. Фулъм е 14-и с 18 т.