Хващат 3-ма обирали магазини, при обиска намират 35 гр. марихуана

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП Балчик са задържани лицата И.И. на 22 години, В.И. на 19 години и И.К. на 22 години и тримата от гр.Балчик. Същите за периода от м.април до м.октомври 2010 г. са извършили 3 взломни кражби от магазини в гр.Балчик. От магазин за хранителни стоки е извършена кражба на цигари, неустановено количество, от магазин за компютърна техника са откраднати 6 броя преносими компютри и от магазин за бяла и черна техника са откраднати 5 броя плазмени телевизори.

Хващат 3-ма обирали магазини, при обиска намират 35 гр. марихуана

При извършените процесуално –следствени действия в жилището, обитавано от две от лицата са намерени и иззети част от откраднатите вещи- 1 преносим компютър, 1 телевизор и щендер за цигари. В дома им са намерени и иззети 37 полиетиленови пликчета със зелена суха тревна маса, реагираща на полевия тест на канабис, с тегло около 35 грама и везна.

Образувано е досъдебно производство за притежание на наркотични вещества. Работата по установяване съпричастността на лицата и към други престъпления продължава.

Лицата са криминално проявени. И.И. и В.И. са задържани с “Прокурорско разпореждане” за срок от 72 часа, а И.К. за срок от 24 часа.