Добричлия, обвинен за педофилия, остава под стража

53-годишен добричлия е обвиняем за блудствени действия с 9 годишно момиче, както и за заплахи с убийство към роднини на жертвата.

Добричлия, обвинен за педофилия, остава под стража

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 53-годишния добричлия Сашо К. П. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 22.08.2011 г. е извършил блудствени действия с 9 годишно момиче.


 

На 05.10.2011 г. той е привлечен да отговаря и за заплахи с убийство спрямо роднини на пострадалата.
 

На 19.10.2011 г. Районен съд – Добрич, задържал 53-годишния под стража, а на 12.12.2011 г. е отказал да измени мярката за неотклонение.
    

Сашо обжалва пред въззивната съдебна инстанция това определение и моли, да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. Двамата му защитници пледираха, че е настъпила промяна в обстоятелствата, при които е постановено първоначално задържането му. Според тях събраните по делото нови доказателства разколебават обвинението.  
    

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви, че жалбата на Сашо е неоснователна. Той е задържан за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода. Според прокурора е налице и реална опасност той да извърши друго престъпление, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.
    

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна със събраните по досъдебното производство материали и със становищата на страните, потвърди наложената най-строга мярка за неотклонение.
    

Определението на Окръжен съд – Добрич, е окончателно.
    

Сашо П. има средно образование, семеен е, работи като строител във Франция, реабилитиран е.