Втори пореден златен медал за Марин Асенов от СК БОКС ДОБРИЧ

170 боксьори от 42 клуба взеха участие на Държавния личен шампионат по бокс за ученици

Втори пореден златен медал за Марин Асенов от СК БОКС ДОБРИЧ

Първенството се проведе в Плевен от 23.05-27.05 2022г. Марин Асенов стана шампион на България в категория 66 кг за втори пореден път тази година по безапелационен начин. На полуфинала отказа своя съперник  от Русе във втория рунд, а на финала победи в цял мач , но с нокдаун още в първия рунд и пълна доминация в останалите 2 рунда съперника си от Локомотив София. Треньорът Светослав Тодоров изрази  задоволство от постигнатия успех на боксьора и набеляза посоката за бъдещото му развитие и усъвършенстване.



Други 2-ма нови таланти на СК БОКС Добрич взеха бронзови медали от шампионата в Плевен – Илиян Илиев в категория 75 кг и Денис Махмуд в категория 42 кг. Те показаха потенциал за още по-големи постижения в бъдеще според треньорите Стефан Петков и Светослав Тодоров.

Президентът на СК „БОКС” Добрич Радослав Добрев изказа задоволството си от представянето на всички ученици и  очаква покана в националния отбор за Марин Асенов и евентуално участие на Европейското първенство за ученици в Ерзурум (Турция).

Той благодари на доайена за треньорите  по бокс в град Добрич – Стефан Петков -  почетен гражданин на гр.Добрич, и Светослав Тодоров – втори треньор в клуба, също възпитаник на Стефан Петков.